Favorieten op de 400 meter horden vrouwen (OS 2024)

Laatste update 15-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Eind juli 2024 kan de sportliefhebber weer gaan genieten van de Olympische Spelen! Ditmaal reizen de beste atleten ter wereld af naar Parijs. Er staan waanzinnig veel disciplines op de kalender, waaronder de 400 meter horden bij de vrouwen. De Nederlandse sportliefhebbers hebben waarschijnlijk extra veel aandacht voor de 400 meter horden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met onze eigen Femke Bol!

Europees record van Femke Bol

De Nederlandse atlete Bol is één van de grootste kanshebbers op een medaille op de 400 meter horden. De Amersfoortse toonde kortgeleden haar grandioze vorm in La Chaux-de-Fonds. In Zwitserland noteerde Bol een tijd van 50,95 seconden op de 400 meter horden. Bol was daarmee de tweede vrouw ooit die de afstand onder de 51 seconden barrière wist te lopen. De razendsnelle tijd was tevens een nieuw Europees record en een nieuw Nederlands record.

Favoriet op de 400 meter horden bij de vrouwen

Bol heeft de vorm goed te pakken, maar is niet de grootste favoriet op de 400 meter horden. Alle ogen zijn gericht op Sydney Michelle McLaughlin-Levrone. De Amerikaanse won op de Olympische Spelen in Tokio de gouden plak. In de Olympische race wist McLaughlin een nieuw wereldrecord te vestigen. Dat kunststukje deed de Amerikaanse atleet over in juli 2022. McLaughlin is nog altijd de wereldrecordhoudster met een tijd van 50,65 seconden.

Favorieten 400 meter horden (vrouwen)

De Olympische Spelen 2024 biedt Bol de kans om geschiedenis te schrijven! De Nederlandse krijgt te maken met zware concurrentie. Bekijk hieronder de grootste favorieten voor de winst op de 400 meter horden bij de vrouwen: Sydney Michelle McLaughlin-Levrone: 1.18 Femke Bol: 4.50 Rushell Clayton: 21.00Kemi Adekoya: 34.00Anna Cockrell: 41.00

Wedden op de BetCity app

Liefhebbers kunnen bij BetCity gaan wedden op vrijwel alle sportevenementen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Naast atletiek worden er ook andere sporten aangeboden, zoals waterpolo, rugby en hockey. Het is mogelijk om te wedden op de gratis BetCity app. De applicatie is beschikbaar voor zowel iOS en Android!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!