De Nederlandse selectie wegwielrennen op de OS 2024

Laatste update 15-08-2024

3 min leestijd

promotional image

De sportliefhebbers kunnen weer gaan genieten van de Olympische Spelen! Atleten van over de gehele wereld strijden voor de medailles in Parijs. Dat geldt ook voor de wegwielrenners. Zowel bij de mannen als de vrouwen mag de Nederlandse equipe een gooi gaan doen naar het eremetaal. Bondscoach Loes Gunnewijk en Koos Moerenhout maakte een tijdje geleden de selectie van de Nederlandse wegwielrenploeg bekend!

Selectie wegwielrennen vrouwen

Bondscoach Gunnewijk moest enkele moeilijke beslissingen nemen. De coach besloot om Riejanne Markus (2e plaats in de Vuelta) en Shirin van Anrooij (3e plaats in de Ronde van Vlaanderen) thuis te laten. Het geeft eens te meer aan dat de kwaliteiten binnen de Nederlandse vrouwenwielrenploeg van een bijzonder hoog niveau zijn. Bekijk hieronder welke wielrensters in actie komen op de Olympische Spelen 2024:
  • Demi Vollering (wegwedstrijd & tijdrit)
  • Ellen van Dijk (wegwedstrijd & tijdrit)
  • Marianne Vos (wegwedstrijd)
  • Lorena Wiebes (wegwedstrijd)

Selectie wegwielrennen mannen

De mannenploeg bestaat slechts uit een drietal renners, wat de beslissing van bondscoach Moerenhout nog moeilijker maakte. De coach besloot om Olav Kooij niet mee te nemen naar Parijs, ondanks dat de renner onlangs nog een etappe wist te winnen in de Giro d’Italia. De volgende wielrenners werden wel opgenomen in de Olympische selectie:
  • Daan Hoole (wegwedstrijd & tijdrit)
  • Dylan van Baarle (wegwedstrijd)
  • Mathieu van der Poel (wegwedstrijd)

Wanneer staan de wielerwedstrijden op het programma?

Aankomende vrijdag (26 juli) worden de Olympische Spelen officieel geopend in Parijs. De wegwielrenners mogen vervolgens al snel in actie komen. De tijdrit bij de vrouwen en de mannen staat namelijk op zaterdag 27 juli al op het programma. De wegwedstrijd bij de mannen zal op 3 augustus plaatsvinden, gevolgd door de wegwedstrijd bij de vrouwen op 4 augustus. Natuurlijk is het bij BetCity mogelijk om te wedden op wielrennen, bijvoorbeeld via de gratis BetCity app!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!