Alles over de Ronde van Polen 2024

Laatste update 15-08-2024

3 min leestijd

promotional image

De Ronde van Polen is één van de bekendste wielerwedstrijden in Europa. De Tour de Pologne staat van 12 augustus 2024 tot en met 18 augustus 2024 op het programma. De 81e editie van de Ronde van Polen start in de stad Wrocław en eindigt in Kraków. In totaal moeten de renners een afstand afleggen van 1.049,7 kilometer. Natuurlijk is het voor de liefhebbers mogelijk om te wedden op de etappes in de Ronde van Polen 2024!

Etappes in de Ronde van Polen

De Ronde van Polen 2024 telt 7 etappes. De renners moeten zich gaan klaarstomen voor 3 vlakke etappes, 3 heuvelachtige etappes en een individuele tijdrit. De Poolse wielerronde heeft de classificatie ‘UCI World Tour – 2.UWT’ gekregen. Enkele dagen na afloop van de Poolse wielerronde staat de Vuelta 2024 op het programma.

Individuele tijdrit

De tweede etappe van de wielerronde van Polen ronde is een spannende individuele tijdrit. De wielrenners starten aan de tijdrit in Mysłakowice en eindigen in Karpacz. Het betreft een relatief korte afstand van slechts 15,4 kilometer. Desondanks kan de individuele tijdrit een groot verschil gaan maken in het klassement.

Geschiedenis van de Tour de Pologne

De Tour de Pologne kent een rijke historie. Het evenement werd in 1928 voor de allereerste keer verreden. In eerste instantie ging het tot de jaren negentig om een amateurwedstrijd in de wielersport. Vervolgens werd de Ronde van Polen een profwedstrijd. Tussen 1998 en 2016 werd er ook een vrouwentour verreden. Na enkele jaren afwezigheid keerde de vrouwentour weer terug in 2024. Er was gelijk Nederlands succes. Laura Molenaar eindigde op de 1e plaats in de Tour de Pologne voor vrouwen, de 2e plaats ging naar haar landgenoot Scarlett Souren.

Winnaars sinds 2010

De Ronde van Polen is de laatste jaren een succesvolle tour. Diverse grote namen wisten de winst te pakken in Polen. De leider in de Poolse wielerwedstrijd ontvangt een gele leiderstrui. De onderstaande renners hebben de Ronde van Polen gewonnen sinds 2010:
  • 2010: Daniel Martin
  • 2011: Peter Sagan
  • 2012: Moreno Moser
  • 2013: Pieter Weening (Nederland)
  • 2014: Rafal Majka
  • 2015: Jon Izagirre
  • 2016: Tim Wellens
  • 2017: Dylan Teuns
  • 2018: Michal Kwiatkowski
  • 2019: Pavel Sivakov
  • 2020: Remco Evenepoel
  • 2021: Joao Almeida
  • 2022: Ethan Hayter
  • 2023: Matej Mohoric

Live wedden op de Ronde van Polen

De liefhebbers kunnen wedden op de wielerwegwedstrijd in Polen! Er kan bijvoorbeeld ingezet worden op welke renner geel pakt, sprinters en een bepaalde etappe. De populairste weddenschap is die op de winnaar van een rit. Het is ook mogelijk om live te wedden op welke renner als eerste over de streep komt. Wedden op wielrennen kan ook op de gratis BetCity Sportsbook app!

Team Visma – Lease a Bike in de Ronde van Polen

Natuurlijk is ook Team Visma – Lease a Bike weer van de partij! Het topteam kan gezien worden als de grote favoriet voor de eindzege. De grootste naam aan de start is namelijk Jonas Vingegaard. De Deen eindigde in de afgelopen Tour de France nog op de 2e plaats en stond voor het 4e opeenvolgende jaar op het podium in Frankrijk. Vingegaard is dan ook een kanshebber voor de winst in Polen, hoewel het parcours niet op zijn lijf is geschreven. Andere renners van Jumbo – Lease a Bike in de Tour de Pologne zijn Tosh van der Sande, Attila Valter en Olav Kooij. BetCity is partner van Team Visma - Lease a Bike en daarom juichen wij natuurlijk mee!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!