Wedden op de winnaar van de La Liga 2023/2024

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De La Liga biedt gegarandeerd spektakel. De Spaanse voetbalcompetitie staat hoog aangeschreven en telt meerdere topclubs. Grootmachten als FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid strijden ieder seizoen voor de landstitel. Het nieuwe La Liga voetbalseizoen start op 11 augustus 2023 en duurt tot en met 26 mei 2024. Het is nu al mogelijk om te wedden op de uiteindelijke winnaar van de La Liga 2023/2024. Bekijk hieronder welke vijf clubs gezien worden als favoriet in het nieuwe Spaanse voetbalseizoen.

1. Real Madrid (2.00)

Real Madrid eindigde vorig seizoen op de 2e plaats in de La Liga. De club uit de hoofdstad kwam tot 78 punten uit 38 wedstrijden. Echter wist Real Madrid wel diverse prijzen in de wacht te slepen. De Koninklijke won de UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup en de Copa del Rey. In de UEFA Champions League werd de Spaanse grootmacht in de halve finale uitgeschakeld door Manchester City. In de zomer van 2023 zag Real Madrid enkele spelers vertrekken, waaronder Karim Benzema, Marco Asensio en Eden Hazard. De club versterkte zich met onder meer supertalenten Jude Bellingham, Arda Guler.

2. FC Barcelona (2.40)

FC Barcelona is de regerend landskampioen. De Catalaanse voetbalclub eindigde vorig seizoen op de 1e plaats met 88 punten uit 38 wedstrijden, maar liefst 10 punten boven de grote rivaal. FC Barcelona won tevens de Spaanse Supercup en bereikte de halve finale van de Copa del Rey. In Europa waren de prestaties minder en werd de club al vroeg in de knock-outfase van de UEFA Europa League uitgeschakeld door het Manchester United van Erik ten Hag. Antoine Griezmann, Sergio Busquets, Jordi Alba en Samuel Umtiti vertrokken bij FC Barcelona. De Spaanse topclub versterkte zich met Oriol Romeu, Ilkay Gundogan en Inigo Martínez.

3. Atlético Madrid (9.00)

Atlético Madrid is een outsider voor de landstitel in het seizoen 2023/2024. De club uit de Spaanse hoofdstad eindigde vorig seizoen op de 3e plaats in de La Liga met 77 punten uit 38 wedstrijden. Atlético Madrid werd in het nationale bekertoernooi al vroeg uitgeschakeld en kwam ook niet verder dan de groepsfase in de UEFA Champions League. Atlético Madrid verkocht een drietal spelers, namelijk Matheus Cunha, Renan Lodi en Geoffrey Kondogbia. De Spaanse club mocht meerdere nieuwkomers verwelkomen, waaronder Javi Galán en César Azpilicueta. Daarnaast werd Antoine Griezmann definitief overgenomen van FC Barcelona.

4. Real Sociedad (41.00)

Real Sociedad eindigde vorig seizoen op de 4e plaats in de La Liga met 71 punten uit 38 wedstrijden. De Spaanse voetbalclub is al enkele jaren een echte subtopper. De club bereikte de kwartfinales in de Copa del Rey en de knock-outfase van de UEFA Europa League. Real Sociedad zag de rappe vleugelaanvaller Portu vertrekken, wat ook geldt voor Ander Guevara, Modibo Sagnan en Andoni Zubiaurre. De club wist een grote slag te slaan om de transfermarkt door de aanvaller Hamiri Traoré binnen te halen.

5. Sevilla FC (51.00)

Sevilla FC eindigde vorig seizoen op de 12e plaats in de La Liga met 49 punten uit 38 wedstrijden. Lang leek het er zelfs op dat het een serieuze degradatiekandidaat zou zijn, maar onder leiding van José Luis Mendilibar wist Sevilla de weg omhoog in te zetten. De club plaatste zich wel voor de UEFA Champions League. Sevilla FC won namelijk de UEFA Europa League door in de finale af te rekenen met AS Roma. Sevilla FC zag Karim Rekik een transfer maken naar Al-Jazira en versterkte zich met Loic Badé en Adriá Pedrosa.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!