De transferwaarde van de Roemeense selectie

Laatste update 15-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Roemenië wist iedereen te verrassen in de groepsfase op het EK 2024. De Roemeense voetbalploeg eindigde namelijk op de 1e plaats in Groep E. Roemenië wist 4 punten te vergaren uit 3 wedstrijden en wist de Belgen voor te blijven op de ranglijst. Nu wacht Nederland een wedstrijd tegen de stuntploeg in de achtste finale. Hoogtijd om de selectie eens onder de loep te nemen!

Transferwaarde Roemenië

De Roemeense nationale voetbalselectie herbergt een totale geschatte transferwaarde van €92,13 miljoen. Echter zitten er weinig sterspelers in de selectie. Alleen al de verdediger Radu Drăgușin zou namelijk al goed zijn voor meer dan een kwart van de totale transferwaarde. Bekijk hieronder eens de 3 waardevolste spelers in de selectie van Roemenië:

1. Radu Drăgușin (€25 miljoen)

Radu Matei Drăgușin is de bekendste en waardevolste speler in de selectie van Roemenië. De 22-jarige verdediger staat bekend als bikkelhard. Drăgușin kwam in 2018 in de jeugdopleiding van Juventus terecht. In 2020 mocht de verdediger debuteren in het eerste elftal van de Italiaanse topclub. Na enkele uitleenperiodes bij Sampdoria en Genoa kwam Drăgușin onder contract te staan bij Tottenham Hotspur. Drăgușin speelde al meer dan 20 interlands voor het Roemeense voetbalelftal.

2. Dennis Man (€9 miljoen)

De vleugelaanvaller Dennis Man is één van de smaakmakers in de Roemeense team. De rechtsbuiten doorliep de jeugdopleiding van UT Arad. In 2015 maakte Man zijn debuut in het eerste elftal. In zijn eerste seizoen scoorde Man maar liefst 15 doelpunten in 34 duels. Dat leverde het talent een transfer op naar Steaua Boekarest. Na 114 duels bij de topclub kwam Man op de radar van het Italiaanse Parma. Man speelde daarnaast al ruim 20 interlands in het Roemeense voetbalteam.

3. Florinel Coman (€7 miljoen)

Dennis Man maakt een goede indruk aan de rechterkant, maar ook de linksbuiten Florinel Coman heeft een goede indruk gemaakt op het EK 2024. De 26-jarige vleugelaanvaller begon zijn professionele voetbalcarrière bij Viitorul Constanta. In 2017 tekende Coman een contract bij FCSB, waar de aanvaller nog altijd zijn wedstrijden speelt. Coman speelde al ruim 190 duels voor FCSB en scoorde daarin al meer dan 50 doelpunten.

Mobiel wedden op Roemenië

De liefhebbers kunnen altijd een weddenschap afsluiten op één van de interlands van Roemenië. Dat kan natuurlijk ook op de smartphone of een tablet. Wedden op voetbal kan namelijk via de gratis BetCity app. De applicatie is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!