Wie scoorde het snelste doelpunt in de Eredivisie?

Laatste update 05-06-2024

4 min leestijd

promotional image

In de Eredivisie komen de beste Nederlandse voetbalclubs wekelijks in actie! De Eredivisie bestaat al sinds 1956 en daarin zijn een ontelbaar aantal doelpunten gevallen. Sommige doelpunten vielen na een zeer korte tijd al in het netje. Het snelste doelpunt in de Eredivisie werd na acht seconden genoteerd en een tweetal voetballers delen het stokoude record!

Doelpunt van Koos Waslander

In de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie werd op 20 maart 1982 geschiedenis geschreven. Koos Waslander scoorde al na acht seconden de openingstreffer in de wedstrijd tussen NAC Breda en PEC Zwolle. Waslander wist Rinus Israël en Bert van Geffen te kijk te zetten en scoorde het snelste doelpunt ooit gemaakt in de Eredivisie.

Van Crooij evenaart het stokoude record

Het record stond voor 40 jaar lang enkel op de naam van Waslander. Op 14 augustus 2022 kwam daar verandering in. Vito van Crooij evenaarde het record en scoorde eveneens na acht seconden. De Spartaan mocht de openingstreffer noteren in de competitiewedstrijd tegen AZ. Direct na de aftrap werd de pijlsnelle aanvaller de diepte ingestuurd. Van Crooij wist doelman Verhulst te passeren en schoot raak. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar uiteindelijk werd het doelpunt door de VAR alsnog goedgekeurd. Het doelpunt leverde geen resultaat op, want de wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor AZ. Deze wedstrijd vond plaats op het Kasteel van Sparta Rotterdam. Wist je dat de thuisbasis van de Rotterdammers niet tot de top 5 grootste stadions van de Eredivisie behoort? Lees hier het artikel: 'Top 5: de grootste stadions van Nederland'.

Andere snelle doelpunten in de Eredivisie

In 2006 noteerde ook Arnold Kruiswijk een snelle treffer en scoorde na negen seconden. De verdediger schoot de bal overigens wel in het eigen doel. FC Groningen won het duel tegen Heracles Almelo alsnog met 2-1. In 2011 mocht ook Tjaronn Chery een treffer op zijn naam schrijven na negen seconden. ADO Den Haag won de wedstrijd met 4-1 tegen Roda JC.

Wedden op de Eredivisie

Je kan bij BetCity wedden op alle wedstrijden in de Eredivisie. Je hebt de keuze uit pre-match en live weddenschappen op de Nederlandse voetbalwedstrijden. Daarnaast worden er nog tientallen andere competities aangeboden, waaronder de Premier League, Bundesliga, La Liga en de UEFA Champions League.
Daarnaast is het ook mogelijk na het seizoen te wedden op de play-offs. Check hier hoe de play-offs Eredivisie te werk gaat.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!