Waarom Ierland beter kan verliezen van Oranje!

Laatste update 17-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Zaterdagavond zijn alle ogen gericht op een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje! Het Nederlands elftal krijgt de kans om een EK-ticket veilig te stellen. Nederland won in de vorige interlandperiode met 0-1 in Griekenland, waardoor het nog één zege is verwijderd van deelname aan het EK 2024 in Duitsland. Daarvoor krijgt de selectie van bondscoach Ronald Koeman een tweetal kansen. Er moet gewonnen worden van Ierland of Gibraltar. Echter lijkt alles al beslist te kunnen worden tegen de Ieren. Ierland is namelijk gebaat bij een nederlaag in de Johan Cruijff Arena!

Dramatische kwalificatiereeks van Ierland

De Ierse nationale ploeg had zich wel wat anders voorgesteld van de EK-kwalificatiereeks. Ierland wist slechts 6 punten te pakken uit 6 kwalificatiewedstrijden. De nationale voetbalploeg boekte een 3-0 en 0-4 overwinning op de hekkensluiter Gibraltar. De wedstrijden tegen Frankrijk (0-1, 2-0), Griekenland (2-1, 0-2) en Nederland (1-2) gingen allemaal verloren. Ierland kan maximaal nog op de 3e plaats eindigden in de groep en daardoor grijpt het naast een ticket voor het EK 2024!

UEFA Nations League is de laatste strohalm voor Ierland

Echter is de EK-droom van Ierland nog niet helemaal vervlogen. De best presteerden landen in de UEFA Nations League krijgen nog de kans om zich via de play-offs te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. De Ieren zijn momenteel terug te vinden op de 26e plaats, waardoor het normaal gesproken nooit in aanmerking zou komen voor de play-offs. Een groot pluspunt voor Ierland is echter dat veel beter presterende landen al een ticket hebben gekregen of binnenkort gaan binnen hengelen voor het EK 2024. Hoe meer landen in de top 25 zich kwalificeren, des te groter de kans dat Ierland mag deelnemen aan de play-offs.
In de kwalificatiegroep van Ierland zijn het Nederland en Griekenland die moeten uitmaken wie het 2e EK-ticket pakt. Nederland staat echter in de top 25 van de UEFA Nations League, wat niet geldt voor de Griekse ploeg. Het is voor Ierland dus belangrijk dat Oranje op de 2e plaats eindigt in de kwalificatiegroep. Een nederlaag in Amsterdam kan daarin de beslissing brengen, waardoor Ierland gebaat is bij een verliespartij.

Bondscoach Ierland vecht voor zijn baan

Hoewel Ierland dus baat heeft bij een nederlaag, lijkt de ploeg alsnog met de sterkste opstelling aan de start te gaan verschijnen. De baan van bondscoach Stephen Kenny staat op de tocht, waardoor de selectie zich van zijn beste kant wil laten zien in Amsterdam. “We gaan alles geven tegen Nederland. Want natuurlijk wil ik de manager van Ierland blijven”, aldus Kerry op de persconferentie. Meer weten over de EK-kwalificatiewedstrijd? Check dan eens de voorbeschouwing van Nederland - Ierland!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!