Hoe oud is Kenneth Taylor?

Laatste update 15-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Kenneth Taylor is één van de belangrijkste spelers in de selectie van Ajax. De jonge middenvelder neemt ondanks zijn leeftijd al een karrevracht aan ervaring met zich mee. Taylor speelde al meer dan 80 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en schreef al meerdere interlands op zijn naam in het Nederlands elftal.

Leeftijd van Kenneth Taylor

Kenneth Taylor is 22 jaar oud. De Ajacied werd op 16 mei 2002 geboren in Alkmaar. De tweebenige middenvelder speelde in zijn jongere jaren bij de amateurvereniging SV De Foresters. Al op 8-jarige leeftijd mocht Taylor de overstap maken naar de jeugdopleiding van Ajax.

Debuut in het betaalde voetbal

Taylor mocht op 15 oktober 2018 zijn debuut maken in het betaalde voetbal. De aanvallende middenvelder mocht minuten maken in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong PSV. In het seizoen 2019/2020 werd Taylor een vaste waarde bij Jong Ajax. Het talent wist grote stappen te maken en mocht een jaar later aansluiten bij het eerste elftal. In december 2020 debuteerde Taylor in Ajax 1. De speler mocht meespelen in het duel tegen PEC Zwolle. De goede prestaties van de voetballer vielen op. Taylor ondertekende dan ook al snel een nieuw contract tot de zomer van 2024 bij Ajax.

Vaste waarde in Ajax 1

In het seizoen 2021/2022 kreeg Taylor steeds meer speeltijd in het eerste team van de Amsterdamse voetbalclub. Een seizoen later was de middenvelder zelfs een vaste basisspeler in het elftal. In september 2022 werd het grote talent zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. Taylor was ook één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax in het dramatische voetbalseizoen 2023/2024.

Taylor in Oranje

Taylor staat al sinds jonge leeftijd bekend als een groot talent. De middenvelder maakte dan ook onderdeel uit van vrijwel alle jeugdselecties van het Nederlands elftal. In september 2022 debuteerde Taylor in Oranje tegen Polen. De Ajax-speler maakte onderdeel uit van de WK-selectie van Nederland in 2022. Het talent mocht alleen invallen in de laatste groepswedstrijd tegen het gastland Qatar.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!