Hoe laat speelt Nederland tegen Turkije?

Laatste update 15-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Het Nederlands elftal ging in het laatste groepsduel onderuit tegen Oostenrijk. De klap kwam hard aan. Oranje plaatste zich alsnog als één van de beste nummers drie voor de volgende ronde. De ploeg van Ronald Koeman kwam afgelopen week goed voor de dag en kan zich nu richten op de kwartfinalewedstrijd tegen Turkije.

Aftraptijd Nederland – Turkije

Oranje speelt op zaterdag 6 juli zijn kwartfinale tegen de Turkse ploeg. De wedstrijd Nederland - Turkije zal worden afgetrapt om 21:00 uur. De Nederlandse ploeg speelt het belangrijke EK-duel in het Olympiastadion. Het voetbalstadion is Berlijn biedt plaats aan 71.000 toeschouwers. De kans is aannemelijk dat een overgroot deel van het stadion gevuld zal zijn met Turkse supporters. Berlijn is namelijk de stad met de meeste Turkse inwoners buiten Turkije om. Je kan bij BetCity nu alvast een weddenschap plaatsen op de kraker tussen Nederland en Turkije op het EK 2024. Naast de wedstrijd van Oranje worden ook de overige kwartfinales op het EK aangeboden. Je kan pre-match en live wedden bij BetCity!

Nederland op het EK 2024

Nederland eindigde op de 3e plaats in de groepsfase. Oranje won het eerste EK-duel met 1-2 van Polen. Vervolgens moest de ploeg genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk. Het laatste groepsduel tegen Oostenrijk ging verrassend met 2-3 verloren. In de achtste finale won Nederland met 3-0 van Roemenië, dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen (2).

Turkije op het EK 2024

Turkije eindigde op de 2e plaats in de groepsfase en moest alleen Portugal voorlaten op de ranglijst. De Turkse ploeg schoot uit de startblokken met een 3-1 overwinning op de Georgische voetbalploeg. Turkije ging vervolgens met 3-0 onderuit tegen Portugal. Het laatste groepsduel werd met 1-2 gewonnen van Tsjechië. In de achtste finale wisten de Turken voor een kleine stunt te zorgen door met 1-2 te winnen van Oostenrijk.