De 5 voorgaande ontmoetingen tussen Spanje en Duitsland

Laatste update 15-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Vrijdagavond 5 juli 2024 kunnen wij weer gaan genieten van topvoetbal! De eerste twee kwartfinales op het EK 2024 staan dan op het programma. Het gaat om bijzonder aantrekkelijke affiches, waaronder de kraker tussen Spanje en Duitsland. Een van de topfavorieten zal gegarandeerd het strijdtoneel gaan verlaten. De wedstrijd Spanje – Duitsland zal om 18:00 uur worden afgetrapt en het is moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Hoogtijd om eens naar de laatste 5 onderlinge ontmoetingen te gaan kijken tussen deze twee landen!

Vriendschappelijke ontmoetingen

Sinds 2014 stonden Spanje en Duitsland slechts vijfmaal tegenover elkaar. In november 2014 en maart 2018 speelde de ploegen een vriendschappelijk duel tegen elkaar. In 2014 wist Duitsland met 0-1 te winnen in Spanje, dankzij een doelpunt van de middenvelder Toni Kroos in de 89e minuut. Vier jaar later speelde de landen met 1-1 gelijk en kwamen de treffers op naam van Rodrigo (Spanje) en Thomas Müller (Duitsland).

UEFA Nations League

Eind 2020 kwamen Spanje en Duitsland elkaar tweemaal tegen in de UEFA Nations League. In september 2020 eindigde de onderlinge ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Timo Werner leek Duitsland naar de winst te schieten, maar in de 96e minuut noteerde José Gayá de gelijkmaker. Twee maanden later gingen de ploegen op herkansing in Sevilla. Spanje liet geen spaan heel van Duitsland en won met 6-0, mede dankzij een hattrick van Ferran Torres.

WK in Qatar

Eind 2022 speelde Spanje en Duitsland tegen elkaar in de groepsfase op het WK in Qatar. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het Spaanse doelpunt kwam op naam van Álvaro Morata, terwijl Niclas Füllkrug de gelijkmaker mocht aantekenen. Spanje eindigde op de 2e plaats in de groepsfase, terwijl Duitsland als nummer 3 weer huiswaarts mocht keren.