Favorieten Europa League

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Ajax is dit seizoen de enige Nederlandse ploeg in de Europa League. De Amsterdammers zitten met Brighton & Hove Albion, Marseille en AEK Athene in de Poule des Doods. Liverpool is bij de bookmakers de torenhoge favoriet om de Europa League te winnen, maar is dit terecht? Slechts één van de laatste 6 EL-edities werd namelijk door een Engelse ploeg gewonnen.

1. Liverpool (4.00)

Liverpool is - aldus de bookmakers - de torenhoge favoriet om de Europa League te winnen. Voor The Reds krijg je slechts 4.00 keer je inzet. En terecht, zo is de ploeg van Jürgen Klopp een echte Champions League-club. Met spelers als Mohamed Salah, Cody Gakpo, Dominik Szoboszlai en Virgil van Dijk hoort Liverpool eigenlijk niet thuis in de Europa League. Voor de poulewinst in Groep E van Liverpool krijg je slechts 1.10 keer je inzet. Met Toulouse, Union Saint-Gilloise en LASK Linz zijn de Engelsen het aan zichzelf verplicht om deze poule te winnen. In 2001 wonnen de Engelsen voor het laatst de Europa League en de Duitse oefenmeester zal deze prijs met zijn Liverpool dolgraag willen winnen. De bookmakers delen 4.00 keer je inzet uit voor Liverpool. Dit houdt dus in dat de bookies The Reds 25% kans geven op het winnen van de Europa League.

2. Brighton & Hove Albion (12.00)

De tweede ploeg in dit rijtje is ook een club uit de Premier League: Brighton & Hove Albion. Onder leiding van Graham Potter en vervolgens Roberto De Zerbi hebben de Engelsen enorme stappen gezet. Het is in onze ogen dan ook niet meer dan terecht dat Brighton & Hove Albion als een van de kanshebbers op de Europa League wordt gezien. Voor de The Seagulls zou de Europa League een absolute hoofdprijs zijn en een bekroning op het uitstekende beleid van de laatste jaren. Met spelers als Ansu Fati, Kaoru Mitoma, João Pedro, Evan Ferguson, Solly March en Mahmoud Dahoud beschikt Brighton over enorm veel kwaliteiten. Daarnaast zal Ajax in de groepsfase van de Europa League met Joël Veltman en Bart Verbruggen 2 Nederlanders treffen. Naast de Amsterdammers is Brighton in Groep B gekoppeld aan Marseille en AEK Athene. De bookmakers delen 12.00 keer je inzet uit voor Brighton & Hove Albion. Dit houdt dus in dat de bookies de Engelsen 8,3% kans geven op het winnen van de Europa League.

3. Real Betis (14.00)

De bookmakers zien de kans op het winnen van Real Betis op de Europa League als één op 14. Nog nooit eerder in de clubgeschiedenis wisten de Spanjaarden een internationale prijs te winnen, dus dit seizoen hoopt Real Betis op een stunt. De ploeg uit Sevilla werd vorig seizoen in de achtste finale van de Europa League door Manchester United uitgeschakeld. De stadsgenoot won de Europa League en dus zal Real Betis een voorbeeld nemen aan de aartsrivaal. Real Betis is in Groep C gekoppeld aan Rangers, Sparta Praag en Aris Limassol. In deze poule zullen de Spanjaarden met niks minder dan groepswinst genoegen nemen. De bookmakers delen 14.00 keer je inzet uit voor Real Betis. Dit houdt dus in dat de bookies de Spanjaarden 7,1% kans geven op het winnen van de Europa League.

4. AS Roma (14.00)

AS Roma is samen met Real Betis na Liverpool en Brighton & Hove Albion de favoriet om de Europa League te winnen. Vorig seizoen wist de ploeg van José Mourinho de EL-finale nog te halen. Hierin was Sevilla echter na penalty’s te sterk voor de Italianen. Onder leiding van de Portugese toptrainer is AS Roma een echte toernooiploeg geworden. Mourinho wist met AS Roma de Conference League te winnen en vorig seizoen was het heel dichtbij de Europa League. Voor de groepswinst van de Romeinen krijg je slechts 1.25 keer je inzet terug en een ticket voor de achtste finale van de Europa League ligt dan ook voor het oprapen. De bookmakers delen 14.00 keer je inzet uit voor AS Roma. Dit houdt dus in dat de bookies de Romeinen 7,1% kans geven op het winnen van de Europa League.

5. Villarreal (16.00)

De Spanjaarden zijn in Groep F gekoppeld aan Rennes, Panathinaikos en Maccabi Haifa. Absoluut geen gemakkelijke poule, maar Villarreal is met een quotering van slechts 1.67 de duidelijke favoriet voor de groepswinst. Slechts een aantal seizoenen geleden wist Villarreal nog de halve finale van de UEFA Champions League te halen. Wij zien de ploeg van Pacheta - mede door de teleurstellende seizoenstart - echter niet als een van de grote favoriet voor het winnen van de Europa League. De bookmakers delen 16.00 keer je inzet uit voor Villarreal. Dit houdt dus in dat de bookies de Spanjaarden 6,2% kans geven op het winnen van de Europa League.

Outsiders

Wat ons betreft zijn er 2 kanshebbers die nog niet in dit rijtje staan. Dit zijn West Ham United & Bayer Leverkusen. Voor deze ploegen krijg je respectievelijk 18.00 en 21.00 keer je inzet. De Engelsen wisten vorig seizoen de Conference League te winnen. Daarnaast hebben The Hammers zich in de zomer uitstekend versterkt en willen dit seizoen ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien in de Europa League. Dit geldt echter ook voor Bayer Leverkusen. Bayer Leverkusen - heeft net als West Ham United - een uitstekende transferzomer én seizoenstart achter de rug. Beide ploegen zijn bij de bookmakers de favoriet voor de groepswinst en bij een gunstige loting zijn West Ham United en Bayer Leverkusen 2 serieuze kanshebbers.

Wedden op de Europa League

Je kan bij BetCity weddenschappen afsluiten op de Europa League wedstrijden, maar ook op outrights als de topscorer of groepswinnaar. Er kan in de Europa League pre-match en live worden ingezet op de duels. Het wedden op EL-wedstrijden is ook mogelijk via de BetCity applicatie, die gratis te downloaden is in de App Store en de Google Play Store.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!