Favorieten Champions League 2024

Laatste update 14-08-2024

8 min leestijd

promotional image

De UEFA Champions League is het absolute hoogtepunt van het clubvoetbal. Het miljardenbal is namelijk het podium om je in de kijker van het grote publiek te spelen. De kwartfinales van het seizoen 2023/24 zijn aangebroken en het is tijd om de balans op te maken. Wie zijn de favorieten voor de eindzege?

Loting Champions League

Vrijdag 15 maart 2024 werd er geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Er kwamen een aantal geweldige affiches uit de koker! Daarnaast werd ook direct geloot voor de halve finales van het miljardenbal. De finale van de Champions League 2024 staat op 1 juni gepland in het welbekende Wembley Stadium, 1 van de 5 grootste stadions van Engeland.

Kwartfinales Champions League

Halve finales Champions League

  • Arsenal/Bayern München - Real Madrid/Manchester City
  • Atlético Madrid/Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain/FC Barcelona

Topfavoriet

Er is maar één échte topfavoriet voor de Champions League, aldus de bookies: Manchester City.

Manchester City

In de ogen van de bookmakers is Manchester City - de titelverdediger van het miljardenbal - de topfavoriet om opnieuw de Champions League te winnen. Mochten The Citizens de 'cup met de grote oren' winnen, dan levert je dat slechts 2.80 keer je inzet op. Met topspelers Erling Haaland, Phil Foden, Kevin De Bruyne, Rodri, Julian Álvarez en Rodri in de selectie en met Pep Guardiola als toptrainer in huis, is het niet meer dan logisch dat Manchester City de grote favoriet is. Ondanks de zware loting (Real Madrid), verwachten de bookies dat de ploeg uit Manchester de Champions League wint.

Outsiders

Manchester City is de topfavoriet, maar er liggen een aantal kapers op de loer. In de ogen van de bookmakers zijn Arsenal, Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain serieuze outsiders voor de cup met de grote oren.

Arsenal

Na Manchester City zien de bookmakers Arsenal als de grote favoriet voor de Champions League. The Gunners doen het dit seizoen uitstekend in eigen land en een eindzege in het miljardenbal levert je 6.00 keer je inzet op. Arsenal is in de Premier League met Manchester City en Liverpool verwikkeld in een zinderende titelstrijd. De ploeg uit Londen wist in de clubgeschiedenis nog nooit eerder de Champions League te winnen. Desondanks geven de bookmakers Arsenal een redelijk grote kans op de cup met de grote oren.

Real Madrid

De Koninklijke zit Arsenal op de hielen. De bookmakers delen 7.00 keer je inzet uit, mocht Real Madrid de Champions League winnen. De Madrilenen wonnen in het verleden al 14 (!) keer het miljardenbal, maar deze quotering is natuurlijk niet los te zien van de koppeling aan de gedoodverfde favoriet voor het winnen van de Champions League: Manchester City. Desondanks blijft een quotering van 7.00 voor het grote Real Madrid interessant. In 2022 schakelden de Spanjaarden in de halve finale nog The Citizens uit in de Champions League. Met de komst van Jude Bellingham vreest Guardiola voor een zwaar tweeluik.

Bayern München

De Duitsers zijn ieder seizoen een van de favorieten voor de Champions League, maar dit seizoen draait Bayern München moeizaam. De formatie van Thomas Tuchel kan de titel met een ruime achterstand op de nog ongeslagen koploper Bayer Leverkusen wel uit het hoofd zetten. De focus van Bayern München ligt dan ook volledig op de Champions League. Een eindzege van de Duitsers staat 8.00 keer je inzet genoteerd. In de kwartfinale is de regerend landskampioen van Duitsland gekoppeld aan Arsenal. De laatste 3 ontmoetingen tussen Bayern München en Arsenal in het miljardenbal werden door de Duitsers met 5-1 gewonnen. De bookmakers zien Arsenal echter als de nipte favoriet ten koste van Bayern München in dit tweeluik.

Paris Saint-Germain

Na Manchester City, Arsenal, Real Madrid en Bayern München wijzen de bookmakers Paris Saint-Germain (9.00) aan als de favoriet om de Champions League te winnen. Of moeten we Kylian Mbappé FC zeggen? Alles wijst erop dat de 25-jarige aanvaller in de zomer naar Madrid verkast, maar de Fransman maakt het seizoen af in Parijs. De ploeg van Luis Enrique is enorm afhankelijk van Mbappé. De Parijzenaren zijn in de kwartfinale van het miljardenbal gekoppeld aan FC Barcelona. In 2021 namen deze ploegen het in de Champions League ook tegen elkaar op. Destijds won Paris Saint-Germain over 2 wedstrijden met 5-2 van de Catalanen. Mbappé was verantwoordelijk voor 4 van de 5 treffers en maakte hiermee de dubbelslag van Lionel Messi onschadelijk.

Underdogs

Tot slot zijn er ook underdogs. Weten deze ploegen boven zichzelf uit te stijgen? In de ogen van de bookmakers zijn FC Barcelona, Atlético Madrid en Borussia Dortmund de underdogs.

FC Barcelona

De Spaanse grootmacht wordt door de bookmakers gezien als een van de underdogs. Mochten de Catalanen het miljardenbal weten te winnen, dan pak je maar liefst 11.00 keer je inzet. In La Liga lijkt de formatie van Xavi Hernández al zo goed als zeker van een plek bij de eerste 4, waardoor de volledige focus op de Champions League ligt. In de achtste finale was FC Barcelona over 2 wedstrijden met 4-2 te sterk voor Napoli. De 16-jarige Lamine Yamal maakte in het tweeluik met de regerend landskampioen van de Serie A enorm veel indruk. Wist je dat Yamal op jaarbasis bij FC Barcelona €1.670.000 verdient? Bij Ajax verdient Jordan Henderson ruim 2,5 keer zoveel als dit toptalent. Check hier de salarissen van Eredivisie-spelers.

Atlético Madrid

Een eindzege van Atlético Madrid in de Champions League staat op 13.00 keer je inzet genoteerd. De ploeg van Diego Simeone stond driemaal eerder in de finale van het miljardenbal, maar wist de Champions League nog nooit te winnen. Atlético Madrid draagt hiermee het record van meeste verloren finales zonder ooit het toernooi te hebben gewonnen. Atlético Madrid heeft dit seizoen echter een zeer gunstige loting. Nadat het Internazionale - mede dankzij een kiezelharde penalty van Memphis Depay - na strafschoppen wist uit te schakelen, is het in de kwartfinale gekoppeld aan Borussia Dortmund. De weg naar de halve finale voor Atlético Madrid ligt dan ook open.

Borussia Dortmund

Zoals we allemaal weten was Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League te sterk voor PSV. Peter Bosz & co werden het eerste half uur in het Signal Iduna Park ondersteboven gespeeld en de Eindhovenaren kwamen dit niet meer te boven. Over 2 duels ging PSV uiteindelijk met 3-1 ten onder tegen Borussia Dortmund. Als Borussia Dortmund de Champions League wint, dan win je maar liefst 26.00 keer je inzet. Gezien de loting lijkt het voor de Duitsers een zware, maar absoluut geen onmogelijke opgave om het miljardenbal te winnen.

Onze visie

Het een gunstige loting is voor de mindere ploegen in deze fase van het miljardenbal. Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Atlético Madrid en Borussia Dortmund zitten allemaal aan dezelfde kant, dus één van deze underdogs zien te op 1 juni 2024 terug in de finale van de Champions League. Wat ons betreft ligt er value op deze ploegen, aangezien de odds van deze clubs allemaal minimaal 9.00 zijn voor het winnen van de cup met de grote oren. Naar onze mening ligt er vooral value op Atlético Madrid (13.00) en Borussia Dortmund (26.00). Eén van deze ploegen zien we in de halve finale van het miljardenbal terug tegen Paris Saint-Germain of FC Barcelona en in onze ogen zijn beide ploegen tegen deze clubs absoluut niet kansloos. Wat ons betreft zijn Atlético Madrid en Borussia Dortmund dan ook zeker een gokje waard.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!