DwhW #18: Malen vs. Xavi Simons in Duitse topper!

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

De achttiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in teken van de Bundesliga, Premier League en de Serie A op zaterdag 9 december 2023. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Borussia Dortmund - RB Leipzig, Crystal Palace - Liverpool & Inter - Udinese.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in Duitsland. In de Bundesliga staat de kraker tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig op het programma. Om 18:30 uur wordt er in het Signal Iduna Park afgetrapt.
Het verschil tussen deze ploegen op de ranglijst bedraagt slechts één punt, in het voordeel van de bezoekers. Het lijkt erop dat VfB Stuttgart, Borussia Dortmund en RB Leipzig dit seizoen zullen gaan strijden om 2 van de 4 UEFA Champions League-tickets. Bayer Leverkusen en Bayern München lijken namelijk verzekerd van een plek bij de eerste 4.
Door het geringe verschil op de ranglijst durven wij in Dortmund geen winnaar aan te wijzen. Wij tippen 2 of meer schoten op doel van Loïs Openda. De oud-Vitesse spits maakt dit seizoen indruk in Duitsland en was in de Bundesliga al tienmaal trefzeker. In zijn laatste 6 basisplaatsen kwam de Belg tot minimaal 2 doelpogingen tussen de palen. In deze 6 wedstrijden wist Openda liefst 17 schoten op doel te lossen. In deze reeks haalde de rechtspoot deze line ook op bezoek bij Manchester City.

Verrassing

Liverpool kende vorig seizoen een teleurstellend jaargang. The Reds moesten genoegen nemen met de vijfde plek en eindigde liefst 22 punten achter Manchester City. In het seizoen 2023/24 heeft Liverpool zich herpakt.
De achterstand op koploper Arsenal bedraagt slechts 2 punten. Bij een overwinning op Crystal Palace mag Liverpool zich (tijdelijk) de koploper van de Premier League noemen. Op Selhurst Park zal de ploeg van Jürgen Klopp dan ook alleen genoegen nemen met een zege.
Crystal Palace verkeert in een moeizame fase. De thuisploeg won slechts één van de laatste 8 competitiewedstrijden en verloor liefst 5 van deze duels. Daarnaast wonnen The Eagles geen van de laatste 14 ontmoetingen met The Reds. Wij voorzien in Londen een driepunter voor Liverpool voor 1.58 keer je inzet.

Zekerheidje

Tot slot maken we een uitstapje naar Italië. In de vijftiende speelronde van de Serie A ontvangt Inter in de eigen thuisbasis Udinese. Tegen de laatstgenoemde tellen voor de koploper alleen de 3 punten.
Inter is bezig aan een uitstekend seizoen. Na 14 competitiewedstrijden staat de teller op 35 punten, 2 meer dan achtervolger Juventus. Udinese kent daarentegen een erg moeizaam jaar. De teller staat op slechts 12 punten en de voorsprong op de degradatiezone bedraagt dan ook slechts 2 punten.
Wij verwachten dat Inter in eigen huis tegen Udinese ten minste 3 keer gaat scoren tegen 2.20 keer je inzet. Op basis van de statistieken van de laatste weken is dit een zekerheidje. Udinese kreeg in de laatste 2 speelrondes 3 doelpunten tegen: 3-1 vs. AS Roma & 3-3 vs. Hellas Verona. Inter wist in de laatste 2 duels ook driemaal het net te vinden: 3-3 vs. Benfica en 0-3 vs. Napoli. Udinese is duidelijk een maatje kleiner dan Benfica en Napoli.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Loïs Openda over 1.5 schoten op doel (2.85)
  • Liverpool wint bij Crystal Palace (1.58)
  • Inter over 2.5 goals tegen Udinese (2.20)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 9.91!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!