Dit wordt het weekend #12: PSV - Ajax & de Manchester Derby!

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De twaalfde editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het teken van de Premier League en de Eredivisie. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Manchester United - Manchester City, Liverpool - Nottingham Forest & PSV - Ajax.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

De wedstrijd van de Week speelt zich af in de Engelse Premier League: Manchester United - Manchester City. De Manchester Derby is altijd felbeladen en dit seizoen lijkt dit niet anders het geval te gaan zijn.
De ploeg van Erik ten Hag kent vooralsnog een teleurstellend seizoen. Na 9 competitiewedstrijden staat de teller op 15 punten, wat in de Premier League goed is voor de achtste plek. Daarnaast gingen in de UEFA Champions League 2 van de 3 duels verloren.
Manchester City staat met 21 punten op de tweede plek. Daarnaast zijn The Citizens in het miljardenbal nog altijd foutloos. 3 van de laatste 4 wedstrijden werden in een zege omgezet. De ploeg van Pep Guardiola wist 4 van de laatste 5 ontmoetingen met de stadsgenoot te winnen. Gezien de matige vorm van Manchester United, voorzien wij een nieuwe zege voor Manchester City. Dit levert je momenteel 1.73 keer je inzet op. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor Manchester United - Manchester City.

Verrassing van het weekend

Medio 2022 koos Ryan Gravenberch voor een vertrek bij Ajax. De Nederlands international maakte een toptransfer naar de Bundesliga: Bayern München. De oud-Ajacied kwam onder leiding van zowel Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel echter nauwelijks aan de bak en na één seizoen in Duitsland had Gravenberch genoeg gezien.
Afgelopen zomer legde Liverpool €40 miljoen neer voor de diensten van Gravenberch. De Nederlander krijgt steeds meer kansen van Jürgen Klopp en de Engelse media was afgelopen donderdag zeer lovend over zijn optreden in de Europa League tegen Toulouse.
Tegen de Fransen kwam Gravenberch - inclusief een treffer - tot maar liefst 4 doelpogingen tussen de palen. Slechts één doel op doel tegen Nottingham Forest levert je maar liefst 2.90 keer je inzet op. In 3 van de laatste 4 wedstrijden was deze bet winnend en wij hebben genoeg gezien. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor Liverpool - Nottingham Forest.

Zekerheidje

Er zijn weinig zekerheidjes in het leven, maar een nieuwe nederlaag van Ajax lijkt er hier één van. De Amsterdammers gaan zondagmiddag 14:30 uur op bezoek bij PSV en de bezoekers lijken in het Phillips Stadion geen schijn van kans te maken.
Na 7 competitiewedstrijden staat de teller op slechts 5 punten. De achterstand op koploper PSV bedraagt 22 (!) punten. De Eindhovenaren zijn nog altijd foutloos en maken veel indruk. Na 9 duels in de Eredivisie is het doelsaldo van PSV zeer indrukwekkend: 30-3. Ter vergelijking, Ajax incasseerde in 2 wedstrijden minder maar liefst 16 tegentreffers.
1,5 Asian Handicap: PSV wint levert je maar liefst 1.81 keer je inzet op. Deze bet was dit seizoen in alle 9 competitiewedstrijden van de ploeg van Peter Bosz winnend. Ajax verloor 4 van de laatste 5 wedstrijden en wacht in de thuisbasis van PSV een hels karwei. Daarnaast gingen de laatste 5 ontmoetingen met de Eindhovenaren verloren. Vorig seizoen verloor Ajax met 3-0 in het Phillips Stadion. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor PSV - Ajax.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Manchester City wint (1.73)
  • Ryan Gravenberch over 0.5 schoten op doel (2.90)
  • -1,5 Asian Handicap: PSV wint (1.81)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 7.00!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!