Dit wordt het weekend #10

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De tiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het teken interlandvoetbal: de EK-kwalificatie. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Noorwegen - Spanje, Turkije - Letland en Wales - Kroatië.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

De Wedstrijd van de Week speelt zich ditmaal niet in het weekend af, dus kiezen wij voor deze rubriek onze eigen wedstrijd: Noorwegen - Spanje.
Een cruciaal duel voor zowel Noorwegen als Spanje. De winnaar van deze ontmoeting grijpt in Groep A namelijk een plek bij de eerste 2, al hebben de Spanjaarden nog één wedstrijd in te halen. De ploeg van Luis de la Fuente is in Oslo de favoriet voor de overwinning en wij kunnen wel begrijpen waarom.
Een driepunter voor de Spanjaarden levert je maar liefst 2.00 keer je inzet op. Spanje wist de laatste 5 wedstrijden allemaal te winnen. Eerder deze kwalificatiecyclus had Noorwegen geen schijn van kans tegen de Zuidwest-Europeanen: 3-0. In 4 van de laatste 5 onderlinge duels gingen de Noren ten onder en wij voorzien geen enkele reden waarom dit zondagavond ineens zal veranderen. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor Noorwegen - Spanje.

Verrassing van het weekend

Voor de verrassing van het weekend komen we uit in Turkije. In de kwalificatiecyclus zijn in Groep D Kroatië, Turkije, Armenië, Wales en Letland aan elkaar gekoppeld. De eerste 4 landen maken allemaal nog kans op een ticket voor het Europees Kampioenschap, terwijl de Letten al zo goed als uitgespeeld zijn.
In het Yeni Adana Stadyumu heeft Letland dan ook niks te verliezen en wij verwachten dat dit zal leiden tot de nodige doelpunten. De Letten zagen in de eerste 6 kwalificatieduels maar liefst 18 goals. De Turken doen hier met 15 doelpunten niet veel voor over en alles wijst dan ook op een nieuw doelpuntenfestijn.
Beide Teams Scoren - Ja staat bij de bookmakers genoteerd op 2.80 keer je inzet. Veel te hoog naar onze mening, zo zijn de cijfers in het voordeel van deze weddenschap indrukwekkend. De Turken zagen in 7 van de laatste 10 wedstrijden Beide Teams Scoren - Ja. Voor de Letten was deze bet in 6 van de laatste 10 duels winnend. Eerder deze EK-kwalificatie won Turkije met 2-3 van Letland. De laatste 7 ontmoetingen tussen deze landen zag Beide Teams Scoren - Ja.

Zekerheidje

Voor het zekerheidje reizen we af naar het Verenigd Koninkrijk. Niet Engeland of Ierland is het toneel, maar we gaan naar Wales. In het Cardiff City Stadium komt het stugge Kroatië namelijk op bezoek.
Wales en Kroatië zijn - net als Letland en Turkije - in Groep D terug te vinden. De Kroaten hebben met 10 punten uit de eerste 5 poulewedstrijden goede papieren voor een EK-ticket. Wales lijkt momenteel met 7 punten uit 5 duels buiten de boot te vallen. De Kroaten beschikken simpelweg over meer kwaliteiten dan Wales en wij verwachten dat dit zondagavond ook op het veld te zien zal zijn.
Kroatië wint ten minste één helft staat genoteerd op 1.50 keer je inzet. Wij zijn van mening dat dit een uitstekende bet is om deze rubriek af te ronden. Wales verloor 2 van de laatste 3 kwalificatieduels. Notabene Armenië (2-4) en Turkije (2-0) wisten met 2 doelpunten verschil van Wales te winnen, terwijl in deze reeks alleen het matige Letland werd verslagen. De Kroaten wonnen minimaal één helft in 4 van de 5 kwalificatiewedstrijden. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor Wales - Kroatië.

Betslip

Een overwinning van Spanje ten koste van Noorwegen, Beide Teams Scoren - Ja bij Turkije - Letland en Kroatië wint ten minste één helft bij Wales. Dit is onze betslip voor zondag 15 oktober, die je maar liefst 8.40 keer je inzet oplevert.
promotional image
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!