Dit was het weekend #9: nieuwe hoofdrol voor Ajax

Laatste update 21-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. Een nieuw dieptepunt voor Ajax en een verrassende koploper in de Premier League. Kortom, óók dit weekend hebben we meer dan voldoende te bespreken.

Ajax - AZ

Zondagmiddag kwam AZ op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De Alkmaarders waren in de thuisbasis van Ajax - verrassend genoeg (aldus de bookies) - niet de favoriet. Het spel van de Amsterdammers is dit seizoen niet om aan te gluren en de ploeg van Pascal Jansen wist hiervan te profiteren.
De ploegen leken met een 0-0 stand de rust in de gaan, maar in de 45ste minuut was hier wie anders dan Vangelis Pavlidis. De Griek wist in zijn eerste 7 competitiewedstrijden het net te vinden en scoorde ook tegen Ajax. Nog nooit eerder wist een speler van AZ 8 opeenvolgende duels in de Eredivisie het net te vinden.
Na 57 minuten spelen verdubbelde oud-Ajacied Dani de Wit de score. Met nog ruim een kwartier bracht invaller Branco van den Boomen Ajax terug in de wedstrijd met schot die van richting werd veranderd, maar de Amsterdammers maakten geen seconden kans op een resultaat. Hoe lang blijft de positie van Maurice Steijn nog houdbaar? Ajax kent namelijk zijn slechtste seizoenstart in de 67-jarige Eredivisie historie.

Arsenal - Manchester City

De ontmoeting tussen Ajax & AZ was echter niet onze Wedstrijd van de Week. Deze speelde zich af in de Premier League. Op het hoogste niveau van Engeland ontving Arsenal in de eigen thuisbasis Manchester City.
The Gunners waren simpelweg de betere partij. Slechts 4 minuten voor tijd opende invaller Gabriel Martinelli de score en de Braziliaan schoot hiermee de einstand op het scorebord: 1-0. Manchester City loste in het Emirates Stadium slechts 4 doelpogingen en Pep Guardiola was na afloop ontevreden over het spel van zijn ploeg. Voor het eerst sinds 9 ontmoetingen was Arsenal concurrent Manchester City de baas. Weten de Londenaren voor het eerst sinds 2004 weer de PL te winnen? Dit levert je momenteel 5.00 keer je inzet op.

Eredivisie speelronde 8

Naast Ajax - AZ stonden er nog 8 competitiewedstrijden op het programma. PSV (0-4 vs. Sparta Rotterdam), Feyenoord (0-2 vs. PEC Zwolle) en FC Twente (0-3 vs. Fortuna Sittard) kenden allemaal geen enkele moeite met hun tegenstander.
PSV, AZ, FC Twente én Feyenoord lijken om de titel te gaan strijden. Het is echter zeer aannemelijk dat de Eindhovenaren en de Rotterdammers deze titelrace tot het einde zullen volhouden. Vooral PSV weet indruk te maken, zo is de ploeg van Peter Bosz na de eerste 8 competitiewedstrijden van het seizoen 2023/24 nog foutloos.
Overige uitslagen:
  • Vitesse 0-0 Excelsior
  • Go Ahead Eagles 4-0 Heracles Almelo
  • Almere City 1-0 RKC Waalwijk
  • sc Heerenveen 1-1 NEC
  • FC Volendam 1-0 FC Utrecht

Over de grens

In de overige top 6 competities werd er ook gevoetbald. Ook in deze landen valt er genoeg te bespreken.
De Premier League kent na 8 speelrondes een verrassende koploper. Tottenham Hotspur wist afgelopen zaterdag - ondanks een rode kaart voor middenvelder Yves Bissouma - te profiteren (0-1 vs. Luton Town) van het puntverlies van Manchester City en is de nieuwe nummer één van Engeland. Hoe lang weet het team van Ange Postecoglou dit vol te houden?
In La Liga leed Barcelona opnieuw puntverlies en zo is Real Madrid na 9 competitiewedstrijden de koploper van Spanje. De Catalanen kwamen op bezoek bij Granada namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de blessuretijd leek Barcelona alsnog met de overwinning aan de haal te gaan, maar de late treffer van João Félix werd door de VAR afgekeurd.
In de Serie A ging Napoli met 1-2 ten onder tegen Fiorentina. De regerend landskampioen staat na 8 competitiewedstrijden op slechts 14 punten en de achterstand op koploper AC Milan bedraagt maar liefst 7 punten.
In de Bundesliga is Bayer Leverkusen de verrassende koploper, terwijl AS Monaco de interlandperiode in Frankrijk ingaat als de trotse nummer één.

Terugblik betslip

Door de nederlaag van Manchester City op bezoek bij Arsenal was de betslip fout. Niet getreurd, want komende week komen we weer terug bij jullie met een nieuwe editie van 'Dit wordt het weekend'.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!