Dit was het weekend #8

Laatste update 02-10-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van dit was het weekend. De veelbesproken wedstrijd tussen Tottenham Hotspur - Liverpool en de staking bij RKC Waalwijk - Ajax. Kortom, we hebben genoeg te bespreken.

RKC Waalwijk - Ajax

Na een pak slaag in eigen huis tegen aartsrivaal Feyenoord (0-4) ging Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk. De ploeg van Maurice Steijn ging in Noord-Brabant alleen voor de 3 punten.
Driemaal kwam Ajax op voorsprong. Brian Brobbey opende op aangeven van Carlos Forbs de score, terwijl Steven Bergwijn na 43 minuten vanaf de stip voor de 1-2 tekende. Deze voorsprong gaven de Amsterdammers echter opnieuw weg en na 51 minuten stond een 2-2 stand op het scorebord.
Na 57 minuten kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Steven Berghuis nam deze belangrijke treffer voor zijn rekening. Het leek erop dat Ajax de 3 punten zou gaan pakken, maar in de slotfase werd de wedstrijd vanwege een zeer trieste gebeurtenis gestaakt. Brobbey kwam in botsing met Etienne Vaessen en de laatstgenoemde ging knock-out. RKC Waalwijk-keeper maakt het naar omstandigheden goed. Het is nog onduidelijk wanneer het restant van RKC Waalwijk - Ajax zal worden afgemaakt.

Eredivisie speelronde 7

Naast RKC Waalwijk - Ajax stonden er nog 8 competitiewedstrijden op het programma. PSV (3-1 vs. FC Volendam), Feyenoord (3-1 vs. Go Ahead Eagles), AZ (4-0 vs. Fortuna Sittard) en FC Twente (1-0 vs. sc Heerenveen) wisten allemaal een overwinning bij te schrijven.
De grote verrassing speelde zich af in de Galgenwaard. FC Utrecht verkeert in een crisis, maar deze is nu helemaal compleet. De ploeg van Ron Jans verloor in eigen huis met 0-2 van promovendus Almere City. Na 7 competitiewedstrijden is FC Utrecht de nummer 17 van de Eredivisie. Alleen FC Volendam wist vooralsnog minder punten te pakken (1), al heeft de laatstgenoemde nog één duel tegoed.
Overige uitslagen:
  • Heracles Almelo 2-1 PEC Zwolle
  • Excelsior 2-1 Sparta Rotterdam
  • NEC 1-3 Vitesse

Over de grens

In de overige top 6 competities werd er ook gevoetbald. Ook in deze landen valt er genoeg te bespreken.
Onze Wedstrijd van de Week vond plaats in Engeland: Tottenham Hotspur - Liverpool. Beide ploegen waren dit seizoen nog ongeslagen en wilden deze reeks dolgraag voortzetten. Dit was terug te zien in de wedstrijd, zo was deze ontmoeting van een torenhoog niveau en ging het op en neer in de Engelse hoofdstad.
Tottenham Hotspur won uiteindelijk na een laat eigen doelpunt van Joel Matip met 2-1 van Liverpool. The Reds voelden zich echter na afloop flink benadeeld. De bezoekers kregen tweemaal een rode kaart en naar verluidt zou het doelpunt van Luis Díaz ten onrechte afgekeurd.
Manchester United (0-1 vs. Crystal Palace) en Manchester City (2-1 vs. Wolverhampton Wanderers) verloren ook dit weekend verrassend genoeg. Arsenal (0-4 vs. AFC Bournemouth) en Newcastle United (2-0 vs. Burnley) wisten gemakkelijke overwinningen te boeken en konden zo profiteren van het puntenverlies van de concurrenten.
RB Leipzig en Bayern München deelden in de Bundesliga in een spectaculaire ontmoeting de punten (2-2) en dankzij de 0-3 zege van Bayer Leverkusen op 1. FSV Mainz 05 is het team van Xavi Alonso de nieuwe koploper van Duitsland.

Terugblik betslip

Liverpool gaf een resultaat in Londen tegen Tottenham Hotspur in de blessuretijd van de tweede helft uit handen en zo was de achtste editie van 'Dit wordt het weekend' fout. West Ham United was wel winnend, terwijl RKC Waalwijk vs. Ajax - waar wij een overwinning van de Amsterdammers getipt hadden - natuurlijk gestaakt werd.