Dit was het weekend #4

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

Een nieuwe editie van dit was het weekend. Het ging opnieuw veel over Ajax, dat onder leiding van Maurice Steijn andermaal teleurstelde. Daarnaast wisten meerdere clubs in de Eredivisie indruk te maken. Kortom, genoeg om op terug te blikken.

Crisis in Amsterdam?

Het lijkt ons niet nog fair om bij Ajax te spreken van een crisis. Wel is het duidelijk dat de fans van de Amsterdammers hadden gehoopt op een betere seizoenstart. Na 3 competitiewedstrijden staat de 36-voudig landskampioen op slechts 5 punten.
Na een 4-1 overwinning op Heracles Almelo en een 2-2 gelijkspel bij Excelsior werden de punten opnieuw gedeeld. Op bezoek bij Fortuna Sittard mocht Ajax na afloop met een 0-0 gelijkspel absoluut niet klagen.

Eredivisie speelronde 4

Vorige week tipten wij in de derde editie van dit was het weekend een degradatie van FC Utrecht tegen 101.00 keer je inzet. De Utrechters gingen ook in de vierde speelronde van de Eredivisie ten onder. Feyenoord won in het hol van de leeuw met overtuigende cijfers: 1-5.
Een eventuele degradatie van FC Utrecht levert je momenteel slechts 41.00 keer je inzet op. Oftewel, vorige week hebben wij dikke value mee kunnen pakken.
AZ (0-2 vs. Vitesse), PSV (0-4 vs. RKC) en FC Twente (0-2 vs. Volendam) wonnen allemaal gemakkelijk en zijn de enige 3 ploegen die nog altijd foutloos zijn in de Eredivisie. De bookmakers zien de Eindhovenaren momenteel als favoriet voor de landstitel. Bij BetCity krijg je 2.40 keer je inzet terug voor een kampioenschap van PSV.
Overige uitslagen:
  • Heracles Almelo 3-1 Excelsior
  • Go Ahead Eagles 3-2 SC Heerenveen
  • Almere City 1-2 PEC Zwolle
  • Sparta Rotterdam 1-1 NEC
  • Over de grens

    In de andere topcompetities van Europa werd er ook gevoetbald. Ook in deze landen valt er genoeg te bespreken.
    De Wedstrijd van de week vond plaats in de Premier League. Arsenal ontving in de eigen thuisbasis Manchester United. Lang leek het erop dat deze kraker in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, maar in de blessuretijd dompelde Arsenal Erik ten Hag met 2 treffers in rouw (3-1).
    Met 2 nederlagen in de eerste 4 competitiewedstrijden ligt de oud-trainer van Ajax onder vuur. Daarnaast zou hij Jadon Sancho vanwege matige trainingsarbeid buiten de selectie hebben gelaten, maar de Engelsman ontkende dit. Het is onrustig bij Manchester United.
    Naast Arsenal - Manchester United waren er voldoende andere toppers te aanschouwen. Napoli verloor in eigen huis verrassend genoeg met 1-2 van Lazio, terwijl Ajax-opponent Brighton & Hove Albion op overtuigende wijze Newcastle United wist te verslaan (3-1).
    Liverpool won op Anfield met 3-0 van Aston Villa, terwijl AC Milan met 1-2 won op bezoek bij het AS Roma van José Mourinho. De Romeinen kennen met slechts één punt uit de eerste 3 competitiewedstrijden een dramatische start van 23/24. Paris Saint-Germain sloot het weekend af met een spectaculaire 1-4 overwinning op Olympique Lyon.

    Terugblik betslip

    Ja ja, het is zover! De eerste betslip van deze rubriek was winnend. Dankzij de late treffer van Arsenal werd Manchester United verslagen. PSV won eenvoudig met 0-3 van RKC Waalwijk, terwijl Heidenheim in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund tot maar liefst 14 schoten kwam. Zo viel de quotering van 5.74 binnen! Gefeliciteerd aan iedereen die mee heeft gespeeld.
    Betcity Nieuwsbrief

    Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!