DwhW #19: betslip van x7.71 winnend!

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

AZ - PSV, de discutabele treffer van PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA en het gelijkspel tussen Liverpool en Manchester United. Kortom, er valt genoeg te bespreken van het afgelopen weekend.

Liverpool - Manchester United

Onze Wedstrijd van de Week vond plaats in de Premier League. Zondagmiddag ontving Liverpool op het eigen Anfield Manchester United. De opdracht van de mannen van Erik ten Hag was duidelijk: niet verliezen. Liverpool ging voor de overwinning, terwijl The Red Devils een gelijkspel voldoende vonden.
Liverpool kwam op Anfield tot liefst 34 doelpogingen. Ter vergelijking, Manchester United vuurde in Liverpool slechts 6 schoten af. Mede dankzij een uitblinkende André Onana wist Ten Hag een zeer kostbaar punt te pakken: 0-0.

Eredivisie speelronde 16

Alle schijnwerpers waren tijdens de laatste speelronde voor de winterstop gericht op AZ - PSV. Achtervolger Feyenoord hoopte dat de Alkmaarders tegen de koploper van de Eredivisie voor een stunt zouden zorgen, maar niks bleek minder waar.
AZ kreeg in het eigen AFAS Stadion alle hoeken van het veld te zien. Na 16 minuten stond PSV op een 0-3 (!) voorsprong. Uiteindelijk wist de ploeg van Peter Bosz - dankzij treffers van Luuk de Jong (2x), Ismael Saibari & Sergiño Dest - AZ met 0-4 te verslaan.
Feyenoord maakte - zoals verwacht - geen fout tegen Heracles Almelo (0-4). Zowel Ajax als FC Twente leed echter duur puntverlies. De Amsterdammers kwamen tegen PEC Zwolle na een discutabele late tegentreffer niet verder dan een 2-2 gelijkspel, terwijl FC Twente op het Kasteel met dezelfde uitslag genoegen moest nemen.
FC Volendam won verrassend genoeg met 1-2 op bezoek bij sc Heerenveen en heeft hiermee de laatste plek verlaten. De rode lantaarn is overgedragen aan Vitesse, dat met 5-0 (!) verloor op bezoek bij Almere City. De Arnhemmers zitten dan ook serieus in de problemen.
Overige uitslagen in de Eredivisie:
  • Excelsior 1-1 Go Ahead Eagles
  • FC Utrecht 1-1 RKC Waalwijk
  • NEC 4-1 Fortuna Sittard

Over de grens

Naast de Eredivisie blikken we elke maandag ook terug op de overige top 5-competities van het afgelopen weekend. In de Premier League wist Arsenal te profiteren van het puntverlies van Liverpool. The Gunners waren op overtuigende wijze met 2-0 te sterk voor Brighton & Hove Albion.
Aston Villa profiteerde met een 1-2 zege op Brentford ook optimaal van het gelijkspel op Anfield. Manchester City liet verrassend genoeg ook punten liggen tegen notabene Crystal Palace (2-2). The Citizens zijn de huidige nummer 4 van de Premier League en de achterstand op koploper Arsenal bedraagt 5 punten.
In de Serie A maakte koploper Inter geen fout met een 0-2 zege op bezoek bij Lazio. Hiermee wist de ploeg uit Milaan te profiteren van een verrassend gelijkspel van Juventus tegen Genoa (1-1). In La Liga won Real Madrid met 4-1 van Villarreal, terwijl FC Barcelona opnieuw punten liet liggen (1-1 vs. Valencia). Atlético Madrid ging ook onderuit, met 2-0 tegen Athletic Bilbao. Girona komt later vanavond nog in actie, check hier de voorbeschouwing van Girona - Alavés.
In de Bundesliga won de top 3. Bayer Leverkusen was met 3-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt, terwijl Bayern München met een 3-0 overwinning op VfB Stuttgart uitstekende zaken deed. RB Leipzig won daarnaast met een zeer aanwezige Xavi Simons met 3-1 van Hoffenheim. Paris Saint-Germain leek in de Ligue 1 met 0-1 te gaan winnen van Lille, maar incasseerde in de blessuretijd de gelijkmaker. Achtervolger OGC Nice ging echter vrij kansloos met 3-1 onderuit tegen promovendus Le Havre. De voorsprong op Nice van Paris SG bedraagt hierdoor 5 punten.

Terugblik betslip

Liverpool 7+ schoten op doel tegen Manchester United, Aston Villa wint van Brentford en PSV wint van AZ. Opnieuw was een editie van 'Dit wordt het Weekend' winnend, ditmaal met een quotering van 7.71.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!