DwhW #18: Girona is de nieuwe koploper van La Liga!

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

FC Barcelona 2-4 Girona, Aston Villa 1-0 Arsenal, Eintracht Frankfurt 5-1 Bayern München. Kortom, het was weer een knettergek weekend met een fiks aantal verrassingen.

Borussia Dortmund - RB Leipzig

Onze Wedstrijd van de Week vond plaats in de Bundesliga: Borussia Dortmund - RB Leipzig. De laatstgenoemde kende een uitstekende start van de wedstrijd, zo kreeg Mats Hummels na 15 minuten een directe rode kaart. RB Leipzig speelde dus 75 minuten met één man meer en in het Signal Iduna Park telden dan ook alleen de 3 punten.
In een wedstrijd met liefst 42 doelpogingen wist RB Leipzig uiteindelijk nipt met 2-3 te winnen. Ramy Bensebaini (eigen doelpunt), Christoph Baumgartner en Yussuf Poulsen tekenden namens RB Leipzig voor de treffers, terwijl Niklas Süle en Niclas Füllkrug de goals van Borussia Dortmund op hun naam wisten te schrijven. Met het puntverlies van Bayer Leverkusen, Bayern München en VfB Stuttgart deed RB Leipzig uitstekende zaken.

Eredivisie speelronde 15

In de vijftiende speelronde van de Eredivisie wisten PSV, Feyenoord, AZ, FC Twente en Ajax allemaal te winnen. De Eindhovenaren waren met 2-0 te sterk voor sc Heerenveen, terwijl Feyenoord alle moeite van de wereld had tegen notabene FC Volendam. Dankzij 2 treffers in de blessuretijd werd de hekkensluiter met 3-1 verslagen.
AZ had het lastig met Almere City, maar wist uiteindelijk een geflatteerde 4-1 zege te boeken. Ook FC Twente had het moeilijk. De ploeg van Joseph Oosting kwam in eigen huis met 0-2 achter tegen Excelsior, maar wist deze na een rode kaart voor de Rotterdammers in een 4-2 overwinning om te draaien.
Ajax won ook van een Rotterdamse ploeg. Niet Feyenoord of Excelsior, maar Sparta was in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. In Amsterdam werd Sparta met 2-1 verslagen. Door de thuisnederlaag van Go Ahead Eagles tegen FC Utrecht is Ajax de nieuwe nummer 5 van de Eredivisie. Ter verduidelijking, 5 speelrondes gelezen stond Ajax nog op de achttiende plek. Vitesse verlaat juist deze plaats dankzij een 2-0 overwinning op Heracles Almelo.
Overige uitslagen in de Eredivisie:
  • Fortuna Sittard 1-0 RKC Waalwijk
  • PEC Zwolle 1-3 NEC

Over de grens

Juventus trapte het weekend af met een 1-0 overwinning op Napoli. De titelstrijd in Italië lijkt dit seizoen te gaan tussen Internazionale en De Oude Dame. De ploeg uit Milaan is na 15 competitiewedstrijden de koploper, terwijl Juventus volgt op 2 punten.
In de Bundesliga leden de topploegen puntverlies. Slechts één van de top-5 clubs wist te winnen. Bayer Leverkusen speelde met 1-1 gelijk tegen VfB Stuttgart, terwijl RB Leipzig met 2-3 won op bezoek bij Borussia Dortmund. Het leek van Bayern München de ideale speelronde op de profiteren van het puntverlies van de concurrenten, maar de regerend landskampioen verloor met 5-1 (!) van Eintracht Frankfurt in het Deutsche Bank Park.
De top 7 van de Ligue 1 bleef overeind, maar in zowel de Premier League als La Liga was genoeg spektakel te aanschouwen. Op het hoogste niveau van Engeland ging Chelsea met 2-0 ten onder tegen degradatiekandidaat Everton, terwijl Fulham verrassend genoeg met 5-0 te sterk was West Ham United.
Manchester City won met 1-2 van Luton Town en hiermee wist het te profiteren van het puntverlies van Arsenal, dat met 1-0 verloor van Aston Villa. Liverpool won met 1-2 op bezoek bij Crystal Palace en is door het puntverlies van The Gunners de nieuwe koploper van de Premier League. Erik ten Hag ging op Old Trafford met zijn Manchester United met 0-3 ten onder tegen notabene AFC Bournemouth.
La Liga kent na dit weekend ook een nieuwe koploper. Real Madrid speelde met 1-1 gelijk tegen Real Betis en zag Girona profiteren van het puntverlies. Daley Blind & co wonnen met 2-4 (!) op bezoek bij FC Barcelona en is na 16 competitiewedstrijden de koploper van Spanje. Check hier het succesverhaal van Girona.

Terugblik betslip

Liverpool won van Crystal Palace en Internazionale scoorde over 2.5 goals tegen Udinese. Voor een rake betslip kwamen we echter één schot op doel tekort van RB Leipzig-spits Loïs Openda voor een quotering van 9.91...
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!