DwhW #16: Nederlandse topploegen maken geen fout!

Laatste update 27-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. In de Eredivisie bleven PSV, Feyenoord, AZ en Ajax foutloos, terwijl in de Premier League onder andere de ontmoeting tussen Manchester City en Liverpool op het programma stond. Kortom, we hebben genoeg te bespreken.

Manchester City - Liverpool

Onze Wedstrijd van de Week speelde zich af in het Etihad Stadium. Zaterdagmiddag 13:30 uur Nederlandse tijd ontving Manchester City in de eigen thuisbasis Liverpool. De winnaar van deze ontmoeting zou de koppositie in de Premier League pakken.
Na 27 minuten tekende wie anders dan Erling Haaland voor de openingstreffer. The Citizens stonden maar liefst 63 minuten op voorsprong, maar wisten de wedstrijd uiteindelijk niet over de streep te trekken. Met nog 10 minuten op de klok bepaalde Trent Alexander-Arnold de einstand op 1-1. Door het gelijkspel in Manchester en de nipte overwinning van Arsenal op stadsgenoot Brentford (0-1) zijn The Gunners de nieuwe koploper van de Premier League.

Eredivisie speelronde 13

Alle schijnwerpers waren het afgelopen weekend gericht op de ontmoeting tussen FC Twente en PSV. Dit zou de eerste echte test zijn voor de Eindhovenaren, maar niks bleek minder waar. Na 25 minuten kreeg Mees Hilgers, bij een 0-0 stand na het ingrijpen van de VAR een directe rode kaart. 70 minuten (inclusief extra tijd) stond PSV met een man meer op het veld. Na afloop was 0-3 voor de dus nog altijd foutloze koploper van Nederland een logische uitslag.
Feyenoord blijft met een 2-4 overwinning op stadsgenoot Excelsior enigszins in het spoor van PSV. Komende zondag ontvangen de Rotterdammers in de eigen thuisbasis de directe concurrent. Ajax speelde de beste wedstrijd van het seizoen en versloeg Vitesse met 5-0. De Arnhemmers lijken te kampen met serieuze degradatiezorgen. Na 13 duels staat de teller op slechts 8 punten en Vitesse is dan ook de hekkensluiter van de Eredivisie.
AZ had in het eigen AFAS Stadion geen kind aan FC Volendam (3-0), terwijl Heracles Almelo met een 0-5 overwinning Almere City wist te verrassen.
Feyenoord, PSV, Ajax en AZ komen deze week in de UEFA Champions League, UEFA Europa League en de UEFA Conference League in actie. Check hier de voorbeschouwingen voor de doordeweekse speelronde.
Overige uitslagen in de Eredivisie:
  • Sparta Rotterdam 1-2 FC Utrecht
  • NEC 1-1 Go Ahead Eagles
  • PEC Zwolle 1-2 RKC Waalwijk
  • sc Heerenveen 3-0 Fortuna Sittard

Over de grens

Ondanks de ontmoeting tussen Manchester City en Liverpool speelde het moment van het weekend in Engeland zich af op Goodison Park. Na 3 minuten tekende Alejandro Garnacho op fan-tas-ti-sche wijze voor de openingstreffer. De omhaal van de Argentijn werd direct vergeleken met die van Cristiano Ronaldo tegen Juventus en Wayne Rooney tegen Manchester City.
'Ik was erbij toen Wayne Rooney met een omhaal scoorde in de derby tegen City, maar dit was echt ongelooflijk. Ik kan niet geloven wat we hebben gezien. Het was magie', aldus Gary Neville bij Sky Sports (oud-Manchester United). Manchester United won uiteindelijk met 0-3 van Everton en de ploeg van Erik ten Hag staat slechts, ondanks vele kritieken slechts 6 punten achter op koploper Arsenal.
De meeste topploegen kenden een eenvoudig weekend. Bayern München (0-1 vs. FC Köln), Paris Saint-Germain (5-2 vs. AS Monaco), Bayer Leverkusen (0-3 vs. Werder Bremen), Borussia Dortmund (4-2 vs. Gladbach), Arsenal (0-1 vs. Brentford), AC Milan (1-0 vs. Fiorentina), Napoli (1-2 vs. Atalanta), Atlético Madrid (1-0 vs. Mallorca) en Real Madrid (0-3 vs. Cádiz) wisten allemaal te winnen.
Barcelona liet verrassend genoeg wel punten liggen, zo kwam het met Frenkie de Jong als aanvoerder niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. Chelsea ging met 4-1 ten onder tegen Newcastle United, terwijl Tottenham Hotspur verder wegzakt na de 1-2 nederlaag op eigen veld tegen Aston Villa.

Terugblik betslip

PSV won van FC Twente, terwijl Erling Haaland de line van 4 schoten gemakkelijk wist te halen. De eerste 2 weddenschappen waren dus raak. Een rake betslip werd het echter niet, zo hadden wij namelijk ingezet op geen schot tussen de palen van Kenneth Taylor. Deze bet was namelijk in 11 van de 12 competitiewedstrijden winnend, maar Taylor speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en hij was zelfs trefzeker.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!