Dit was het weekend #11: nieuwe mokerslag voor Ajax!

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. Ajax ging opnieuw onderuit en is de huidige nummer 17 (!) van de Eredivisie, terwijl Vangelis Pavlidis in het eigen AFAS Stadion andermaal indruk wist te maken. Kortom, we hebben genoeg te bespreken.

FC Utrecht - Ajax

Voor het eerst in de clubgeschiedenis waren beide ploegen tijdens deze ontmoeting in het rechterrijtje terug te vinden. Dit zegt wel wat over de crisis waarin zowel FC Utrecht als Ajax zich momenteel bevindt.
Dat het een degradatiekraker zou worden, dat werd in de eerste helft pijnlijk blootgelegd. De eerste 45 minuten waren niet om aan te gluren, maar vlak voor rust tekende Ryan Flamingo voor de openingstreffer en zo ging FC Utrecht met een voorsprong de kleedkamer in.
Het beloofde een knotsgekke tweede helft te worden. 6 doelpunten en tweemaal een staking. Binnen een tijdsbestek van 13 minuten wist Ajax een 2-0 achterstand in een 2-3 voorsprong om te toveren, maar de ploeg van Maurice Steijn gaf de overwinning opnieuw uit handen. Hoe lang mag de oud-trainer van Sparta Rotterdam in Amsterdam nog aanblijven?

Eredivisie speelronde 9

PSV, AZ en Feyenoord deden opnieuw uitstekende zaken. Respectievelijk Fortuna Sittard (3-1), sc Heerenveen (3-0) en Vitesse (4-0) werden met 2 vingers in de neus verslagen. FC Twente leek ook een gemakkelijke overwinning ten koste van Heracles Almelo te gaan boeken, maar gaf in de tweede helft de 3 punten verrassend genoeg uit handen (2-2).
Vangelis Pavlidis was tegen sc Heerenveen verantwoordelijk voor een hattrick. De Griek wist dit seizoen in alle eerste 9 competitiewedstrijden het net te vinden. Pavlidis is de eerste speler die vanaf de start van een seizoen trefzeker is geweest in de eerste negen Eredivisie-duels. Wij hebben de AZ-spits voor jou in de spotlight gezet.
Doordat FC Volendam verzuimde te winnen van RKC Waalwijk (2-1), is Ajax niet de hekkensluiter van de Eredivisie. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij PSV, terwijl FC Volendam het in eigen huis opneemt tegen Excelsior. Een zege van minimaal 2 doelpunten verschil van PSV ten koste van Ajax levert je maar liefst 2.12 keer je inzet op. Wie weet is de 36-voudig landskampioen volgende week de nummer 18 van het hoogste niveau van Nederland...
Overige uitslagen:
  • NEC 1-1 Almere City
  • Excelsior 2-4 PEC Zwolle
  • Go Ahead Eagles 0-0 Sparta Rotterdam

Chelsea - Arsenal

Onze Wedstrijd van de Week vond plaats in de Premier League. Alle spotlights waren gericht op de Londense derby tussen Chelsea en Arsenal. Beide ploegen presteren wat wisselvallig de laatste weken en dit was ook terug te zien op Stamford Bridge.
Chelsea kwam verrassend genoeg op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze met nog 13 minuten op de klok uit handen. Een schutterende Robert Sánchez stond aan de basis van de 2-1 en Leandro Trossard tekende op knappe wijze voor de gelijkmaker. Komende week is onze game of the week als volgt: Manchester United - Manchester City. Claim vanaf vrijdag 27 oktober 09:00u een €5 Free Bet voor de Manchester Derby.

Over de grens

In de Bundesliga opende Borussia Dortmund de achtste speelronde met een 1-0 overwinning op Werder Bremen, waardoor het druk wist te zetten op de concurrenten. De gehele top 5 wist echter te winnen en hierdoor blijft de strijd om de koppositie in Duitsland enorm interessant.
Liverpool versloeg op zaterdag in de Premier League stadsgenoot Everton (2-0), terwijl Manchester City Ajax-opponent Brighton & Hove Albion wist te kloppen (2-1). In Spanje verspeelde Real Madrid punten op bezoek bij Sevilla (1-1), terwijl de concurrenten in La Liga wisten te winnen. Ook in Spanje is de spanning om de bovenste plekken om te snijden.

Terugblik betslip

Chelsea - Arsenal zag zoals verwacht meer dan 2 doelpunten, terwijl Villarreal - Alavés ook raak was. Onze longshot bij Feyenoord - Vitesse viel helaas niet, waardoor de betslip van de elfde editie van 'Dit wordt het weekend' fout was.