Dit was het weekend #10: domper voor Ons Oranje

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. Na de nederlaag van Ons Oranje tegen Frankrijk is de ontmoetingen met Griekenland van cruciaal belang. De EK-kwalificatie nadert zijn ontknoping, dus er is meer dan genoeg te bespreken!

Nederland - Frankrijk

Vrijdagavond kwam het grote Frankrijk op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Wist je dat de thuisbasis van Ajax het grootste stadion van Nederland is? Het Nederlands elftal van Ronald Koeman kampte met een fiks aantal blessures en de aanloop naar de ontmoeting met Les Bleus was dan ook allesbehalve ideaal.
Binnen 7 minuten stond Frankrijk in de thuisbasis van Ajax op een 0-1 voorsprong. Wie anders dan Kylian Mbappé tekende voor de openingstreffer. Vlak na rust was de superster van Paris Saint-Germain debutant Bart Verbruggen opnieuw te machtig. Van buiten de 16 meter krulde Mbappé de bal in de kruising.
Met nog 7 minuten officiële speeltijd op de klok was daar ineens de aansluitingstreffer. Na een aanval uit het boekje verraste Quilindschy Hartman Frankrijk-keeper Mike Maignan in de korte hoek. In de slotminuten zette Oranje alles op alles voor een gelijkmaker, maar grote kansen bleven echter uit. Zo ging Frankrijk er met de 1-2 overwinning én de 3 punten vandoor.

EK-kwalificatie speelronde 8

De EK-kwalificatie nadert zijn ontknoping. Griekenland won met 0-2 van Ierland en deed zo uitstekende zaken voor een ticket voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. De Grieken zijn met 12 punten uit 6 poulewedstrijden in Groep B op de tweede plek terug te vinden, terwijl Nederland met 9 punten, en één wedstrijd minder, de derde plaats bemachtigd. De ontmoeting tussen Griekenland en Nederland op maandagavond is dan ook van cruciaal belang. Lees hier onze verwachtingen & wedtips voor deze kraker.
Frankrijk, Spanje, Schotland, Turkije, België, Portugal en natuurlijk gastland Duitsland zijn al zeker van deelname aan het EK 2024. Servië, Kroatië en Polen zullen na teleurstellende resultaten alles op alles moeten zetten voor een EK-ticket. Noorwegen zag Schotland en Spanje zich al plaatsen voor het Europees Kampioenschap en maakt via deze route geen kans meer op plaatsing voor het EK.

Terugblik betslip

Spanje wist te winnen, maar de overige 2 bets gingen helaas fout. Komende week zijn we bij jullie terug bij met een nieuwe betslip voor 'Dit wordt het weekend'.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!