Het is tijd voor de Champions League!

Laatste update 05-06-2024

3 min leestijd

promotional image

THE CHAAMPIOOONS! Ja, ja, wat lekker zeg. De start van het nieuwe voetbalseizoen was al een hele verlossing, maar nú gaat het echte grote werk beginnen. De Eredivisie, Premier League en La Liga zijn kinderspel bij wat zich vanaf dinsdag 19 september af gaat spelen. De Champions League, in de volksmond bekend als het 'Miljardenbal', gaat van start. Wij hebben er zin in, jij toch ook? Hier lees je alles wat je moet weten én waarom je bij BetCity moet zijn voor de beste promoties rondom de Champions League!

Je hoeft geen voetballiefhebber te zijn om te weten dat de Champions League het allergrootste clubtoernooi van de wereld is. De atmosfeer, de spanning en de honderden getalenteerde voetballers die we in actie gaan zien, zijn al genoeg redenen om zo nu en dan een avondje op de bank te bivakkeren. In dit artikel blikken we vooruit naar de aftrap van de Champions League, de Nederlandse clubs die in actie komen én kijken we wie de favorieten zijn. Ben je er klaar voor? Let's go!

De eerste speelronde

In alle landen zijn de nationale competities al een tijdje bezig, maar een hoop clubs krijgen in de Champions League de eerste echte vuurproef. Hier tref je eigenlijk nauwelijks 'mindere goden' en telt ieder balcontact nog een beetje zwaarder. Springt de bal van je voet? Dat kan zomaar het verschil zijn tussen wel of niet de volgende ronde, en daarmee wel of geen miljoenen die op de bankrekening van de club bij worden geschreven. Spelers staan dan ook vaak onder hoogspanning, al helemaal op zo'n eerste speeldag. Wie blijft koel en wie bezwijkt onder die druk?

Mooie affiches

De vuistregel bij Europese toptoernooien met groepen van 4 is vaak dat er twee 'sterkere' teams en twee 'minder sterke' teams bij elkaar zitten. De confrontaties tussen de eerste twee zijn natuurlijk iets waarvoor de liefhebber op het punt van de stoel of bank gaat zitten. Op de eerste speeldag (dinsdag 19 september) staat er al direct zo'n wedstrijd op het programma. In het Parc des Princes neemt het steenrijke Paris Saint-Germain het op tegen Borussia Dortmund. Hoewel de waardes van de selectie van PSG (ruim 1 miljard) en Dortmund (nog geen 500 miljoen) extreem uit elkaar liggen, wordt er toch een spannende wedstrijd verwacht. PSG verkeert namelijk in matige vorm, waar Dortmund juist prima presteert. Naast dit duel staan er op speeldag 1 nog een paar krakers op de planning. Wat te denken van Lazio - Atletico Madrid, Bayern München - Manchester United en AC Milan - Newcastle United? Echt, geloof ons nou maar en blok de komende maanden de dinsdag- en woensdagavonden in je agenda, want dit mag je gewoon niet missen!

Ambitieus Feyenoord en hongerig PSV maken zich klaar

Om de Nederlandse eer te verdedigen, zien we dit seizoen maar liefst twee ploegen uit de Eredivisie in actie. Landskampioen Feyenoord verdiende het ticket door de Eredivisie te winnen, waar PSV zich nog door de voorrondes heen moest knokken. De Eindhovenaren versloegen Sturm Graz én Rangers allebei via een tweeluik en kregen zo ook toegang tot het hoofdtoernooi. Nu is het aan deze twee clubs om te laten zien dat Nederland weer écht mee kan doen met de top van de wereld. En het moet gezegd worden, de loting is hen niet ongunstig gezind.

Volgende ronde is geen kansloze missie

In het verleden zijn Nederlandse clubs meermaals in groepen ingeloot waar op voorhand eigenlijk al van gezegd kon worden dat het kansloos was. Dit keer is dat anders. Je voelt aan alles dat er zowel voor Feyenoord als PSV mogelijkheden liggen om in de top-2 te eindigen en dus door te stromen naar de knock-outfase van de Champions League. En mocht het dan onverhoopt niet lukken, is er altijd nog de derde plek die recht geeft op een plekje in de Europa League, een toernooi dat nog nooit door een Nederlandse club werd gewonnen sinds de invoering van de nieuwe naam. Feyenoord treft in hun groep Celtic, Lazio en Atletico Madrid. Drie ploegen die je op zich als 'taai' kunt bestempelen, maar zeker niet onverslaanbaar. Op het moment van schrijven kampt Atletico bovendien met flink wat blessuregevallen, wat zomaar eens in het voordeel van de Rotterdammers kan zijn. Het openingsduel tegen Celtic moet Feyenoord het echter doen zonder topscorer Giménez én zonder de nieuwe spits Ueda, die respectievelijk geschorst en geblesseerd zijn. PSV neemt het op hun beurt op tegen Arsenal, Sevilla en Lens. Toegegeven, deze loting is op papier iets zwaarder dan die van Feyenoord, maar ook dit zijn ploegen die PSV niet per definitie te machtig zijn. Vooral Sevilla en Lens hebben het op het moment van schrijven zwaar in de eigen competitie, waarmee in ieder geval een 2e plek in deze groep absoluut niet ondenkbaar is.

Favorieten Champions League

Dan nog even een blik op het complete deelnemersveld en daarmee de absolute favorieten. Op basis van de odds in ons Sportsbook is duidelijk te zien welke clubs gezien worden als grote kanshebbers op de eindoverwinning. We zetten de top-3 op een rijtje én kijken hoe de kansen voor Nederlandse succes worden ingeschat. Manchester City (3.25)Dit is natuurlijk geen verrassing. De voetbalmachine die vorig jaar de Champions League met achteloos gemak leek te winnen, is ook dit jaar weer de grote favoriet. Hoe kan het ook anders, met een speler als Haaland in de spits? De odds dat deze Noorse goalgetter topscorer wordt, zijn overigens ook geen verrassing: 2.25. We schreven al eerder over de kanshebber voor topscorers Champions League. Bayern München (6.50)Een enorm gat qua odds, maar de Rekordmeister is volgens de bookies toch écht de runner-up als het om de favorietenrol gaat. In het kielzog van Manchester City probeert Bayern München, onder andere met het aantrekken van Harry Kane, voor opschudding te zorgen. Real Madrid (8.00)Er zijn jaren geweest dat Real Madrid bovenaan dit lijstje stond. Echter heeft de ploeg het de laatste tijd wat lastiger. Vorig seizoen moest Real het kampioenschap in Spanje aan aartsrivaal Barcelona laten en werd het in de Champions League compleet afgeschminkt door latere winnaar Manchester City. Maken de Madrilenen dit jaar een comeback? PSV (126.00)Na twee pittige voorrondes krijgt PSV ook nog een flinke groepsfase voor de kiezen. Het is dus geen verrassing dat de odds op een uiteindelijke eindoverwinning zeer hoog liggen. Toch is het misschien voor de gelukszoeker een leuke bet om te plaatsen, want je weet maar nooit... Feyenoord (151.00)Het is opvallend te noemen dat de kansen van Feyenoord volgens de bookmakers kleiner dan die van PSV zijn, terwijl de Rotterdammers op papier de 'makkelijkere' groep hebben geloot. Echter is het winnen van de Champions League iets dat voor het laatst in 1995 gebeurde, dus dat de odds zo hoog liggen, is ook wel weer begrijpelijk.

Champions League Promoties

Natuurlijk hebben we bij BetCity allerlei promoties rondom de Champions League die ervoor zorgen dat je tijdens de wedstrijden nóg verder naar het puntje van je stoel schuift. Wat te denken van een €10 Free Bet of een toernooi met een prijzenpot van €10.000? Neem snel een kijkje en sla je slag!

Bet & Get

Bouw een Bet Builder op de Champions League, zet minstens €20 in en ontvang een €10 Free Bet voor de Europa League en Conference League!

€10.000 Toernooi

Doe mee aan het Europese Avonden Toernooi en maak kans op een van de 200 prijzen. De hoofdprijs bedraagt maar liefst €1.500!

Superboost Ivanusec

De Kroaat heeft in zijn eerste wedstrijden voor Feyenoord al flink wat Rotterdamse harten veroverd. Schiet hij tegen Celtic minstens 1x op doel? Dan kun je bij ons 2x je inzet winnen!

Speel Slimmer Bets

Bij BetCity voorzien we jou van uitgebreide informatie en statistieken in aanloop naar wedstrijden, zodat jij je bets kunt selecteren op basis van voorkennis in plaats van onderbuikgevoel. Dat is toch lekker?

Superboost 🚀

Onze Sportsbookexperts kijken elke Champions League speelronde naar een weddenschap die volgens hen écht de moeite waard is, op basis van recente resultaten. De odds op deze weddenschap verhogen wij vervolgens met minstens 25% en soms zelfs met 50%, om jou zo een echt buitenkansje te bieden! De Superboost komt op de dag van de wedstrijd online, een paar uur voor de aftrap. Hou dus altijd goed ons Sportsbook in de gaten!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!