225 (!) keer je inzet voor degradatie Ajax

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De crisis in Amsterdam is compleet. Ajax bevindt zich momenteel in de degradatiezone en kent de slechtste seizoenstart uit de clubgeschiedenis. Weet Maurice Steijn het tij te keren in Amsterdam? Een eventuele degradatie levert je een torenhoge odd op.

Rumoerige zomer

Het vertrek van Edwin van der Sar, de komst van Sven Mislintat, het ontslag van John Heitinga en de aanstelling van Maurice Steijn. Het was een rumoerige zomer in Amsterdam en het transferbeleid stond hier nog los van.
Mohammed Kudus, Jurrien Timber, Edson Álvarez en Dušan Tadić vertrokken bij Ajax. Hiertegenover stond de komst van Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Chuba Akpom, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic en Branco van den Boomen. Voor maar liefst €109,3 miljoen werden deze spelers naar Amsterdam gehaald en vooralsnog ontvangt alleen Forbs positieve kritieken.

Dramatische seizoenstart

De openingswedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 4-1 gewonnen, maar gemakkelijk ging het absoluut niet. Vooralsnog is dit in de Eredivisie nog altijd de enige zege van het seizoen 23/24. Vervolgens deelden de Amsterdammers verrassend genoeg de punten met Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0), maar het ging van kwaad naar erger.
FC Twente (3-1), Feyenoord (0-4) en AZ (1-2) waren in de laatste 3 speelrondes allemaal te sterk voor Ajax. Na 6 competitiewedstrijden staat de teller op slechts 5 punten. Mocht FC Utrecht na de interlandperiode winnen van Ajax en FC Volendam wint op bezoek bij RKC Waalwijk, dan is de ploeg van Steijn de hekkensluiter van de Eredivisie.

Degradatie serieuze optie?

Vorig seizoen leek het geen optie dat FC Groningen naar de Keuken Kampioen Divisie zou degraderen, maar de Groningers zijn momenteel toch in de Eerste Divisie terug te vinden. De Amsterdammers nemen het in de komende 2 speelrondes op tegen FC Utrecht en PSV en met eventuele nederlagen zou de crisis in de Nederlandse hoofdstad écht compleet zijn.
Dankzij deze Odds Boost krijg je maar liefst 225 (!) keer je inzet terug als Ajax degradeert.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!