Spotlight: Julián Carranza

Laatste update 15-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Feyenoord wist een mooie slag te slaan op de transfermarkt met de komst van Julián Carranza. De relatief onbekende spits kwam transfervrij over van Philadelphia Union. Carranza werd op 22 mei 2000 geboren in het Argentijnse Oncativo en staat tot en met 30 juni 2028 onder contract bij de Rotterdamse club!

Jeugdopleiding en debuut

Carranza kwam al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding terecht van Banfield. Eind 2017 mocht de spits debuteren in het eerste elftal van de Argentijnse voetbalclub. Carranza kon zijn debuut niet opvrolijken met een doelpunt en Banfield ging met 0-1 onderuit tegen Defensa y Justicia. Twee weken later was het wel raak. Carranza scoorde tweemaal in het 2-3 verloren duel tegen Argentinos Juniors.

Miljoenentransfer naar Inter Miami

Carranza maakte vlak voor de start van het seizoen 2019/2020 een transfer naar Inter Miami. De club uit de Verenigde Staten betaalde maar liefst €5,5 miljoen voor het grote talent. Carranza bleef nog een half seizoen bij Banfield spelen en speelde twee seizoenen voor de Amerikaanse club. In 42 wedstrijden kwam de Argentijn slechts tot drie doelpunten voor Inter Miami.

Nieuw avontuur in Philadelphia

In januari 2022 koos Carranza voor een nieuw avontuur. Philadelphia Union nam de aanvaller op huurbasis over van Inter Miami. In 16 wedstrijden scoorde de spits zeven doelpunten. Philadelphia Union besloot de aanvaller definitief over te nemen. Tussen 2022 en 2024 speelde Carranza maar liefst 63 duels voor de club, daarin scoorde de spits 28 doelpunten.

Transfer naar Feyenoord

In de eerste seizoenshelft van 2024 was Carranza opnieuw belangrijk voor Philadelphia Union. De Argentijn scoorde zes doelpunten. Desondanks mocht Carranza transfervrij vertrekken bij de voetbalclub. Feyenoord twijfelde geen moment en haalde de aanvaller naar Rotterdam. Carranza moet de opvolger worden van de Mexicaan Santiago Giménez.

Wedden op Julián Carranza

Natuurlijk worden alle wedstrijden van Feyenoord aangeboden bij BetCity! Het is zowel pre-match als live mogelijk om te wedden op Feyenoord. Er kan ook ingezet worden op doelpunten en assists van Julián Carranza!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!